go here http://www.fordbaris.com/?jiiias=forex-nas%C4%B1l-para-kazan%C4%B1l%C4%B1r-forum&b89=e8
Tillgängliga texter läsbara för alla

Tillgängliga texter läsbara för alla

option time com Var fjärde vuxen har svårigheter att ta till sig informationen i en dagstidning. Hur mycket information finns det på biblioteket som du tycker att det är självklart att alla förstår? Ulla Bohman är chef för lättlästtjänsten på Centrum för Lättläst och här ger hon tips, råd och tankeställare kring hur vi kan underlätta för ovana läsare och besökare med funktionshinder. Ulla menar att det i slutänden är en fråga om bemötande och erbjuder handfasta råd om vad som är bra att tänka på i fråga om läsbarhet, typografi och språkbruk. Till exempel kan texten på utlåningskvittot förbättras väsentligt.

go to site

go to link Det ska gå att hitta informationen och när man hittat den ska det gå att läsa den och när man läst den ska den gå att förstå. Biblioteken är en miljö full av olika budskap och information om hur man som besökare ska hitta och bära sig åt. Ofta gör vi informationen onödigt krånglig och svår att ta till sig. Föreläsningen hölls på temadagen “Så hittar besökaren på biblioteket” i Katrineholm den 3 oktober 2012.

http://www.accomacinn.com/?falos=bdswiss-nur-abzocke

go here  

source link

marketsworld demo account Här hittar du en länk till mer information och tips på hur du kan göra ditt bibliotek mer tillgängligt. http://www.lattlast.se/bibliotek

go here